Gamer PC – billigt og skræddersyet

Bil & lir'  •  Rejser  —  

Gamer PC – billigt og skræddersyet

Bærbare spillecomputere er ofte en færdig pakke. Det er risikabelt at pille ved hardwaren, for reklamationsret og garanti ryger fløjten når man skiller den ad. Man kan lede længe efter præcis de specifikationer man eftersøger, for den skal jo også kunne køre de næste års spil. Stationære computere er nemmere at ændre efter behov, men er også dyre og, som navnet antyder, stationære.
Man kan selvfølgelig vælge at købe brugte computere, men her er ingen garanti for noget som helst. Hvis harddisken sætter ud, man opdager ridser eller de er fulde at digitalt skrald fra den forrige ejer er det op til en selv at finde en løsning. Derudover kræver det også, at man selv henter den eller betaler porto.

artikel1

Hvis man skal vælge mellem ny eller brugt er det sikre valg for mange et nyt produkt. Det hverken billigt eller miljørigtigt, men sådan gør de fleste. Heldigvis er der en mellemvej som de færreste kender til: ”Refurbed” elektronik. Kort fortalt dækker det amerikanske udtryk over nyistandsatte produkter, der ikke kan sælges til nypris. F.eks er emballagen brudt på produktet, så det indsendes til producenten. Her tjekkes det for fejl og mangler, og sælges igen til nedsat pris. http://www.refurb.dk er et sådant firma, der opkøber elektronik fra virksomheder og institutioner. Her har alle produkter et mærke rangerende fra ”N”, der betyder nyt produkt i ubrudt emballage, til ”C”, der betyder mindre god stand. Fælles for dem alle er, at de har 2 års fuld reklamationsret og alle er kvalitetstestet for fejl og mangler. Desuden kan man altid returnere varen indenfor 14 dage, hvis man ikke er tilfreds. Du kan læse mere om brugte computere og IT på Gamearts artikel: genbrug er hipt – nu også på bærbare computere.

Denne mellemvej, der begynder at blive populær, giver et miljø- og prisrigtigt alternativ. Især for gamere, der vil være meget interesserede i selv at skræddersy PC’en efter behov. Man kan vælge styresystem til eller fra, og det samme gælder for Office og antivirus. Derudover kan man selv bestemme hardwaren. Man kan opgradere RAM og erstatte harddisken med en lynhurtig SSD, eller købe billigt tastatur og mus til. Med de fordele er det svært at se hvorfor man skal betale fuld pris for gamer-PC’en.

Skal du bruge mere plads til at spille og lever på en et-værelses lejlighed, så er der mulighed for at spare meget plads ved at finde et par gode råd på Youtube. Her finder du en bunke lækre videoer fra alle mulige sjove indretningstips.

Leave a Comment:

Your email address will not be published